Home » Spanje » Costa Brava & Catalonië » Playa de Pals
Bestemmingen:

Spanje » Costa Brava » Playa de Pals

 

 

Algemene info
Playa de Pals heeft een lang zandstrand omgeven door dennenbossen, vlakbij ligt  het middeleeuwse dorpje Pals dat weer helemaal in de oude staat hersteld is net als het nabijgelegen Begur en Peratallada. Een bijzonder plek aan de Costa Brava met rotsen en zandstranden en vlak voor de kust de Medes eilanden, ooit schuilplaats voor piraten nu een geliefde plek voor vogels en duikers (snorkelaars). De gemeente Pals bestaat uit 3 dorpskernen: Pals, Masos de Pals en Playa de Pals.
De ligging van de oude dorpskern van Pals is typisch voor de dorpen in die streek, op een heuvel ver boven de vlaktes verheven.  Op deze vlaktes wordt veel rijst verbouwd. Vanaf  het strand van Playa de Pals naar het zuiden ligt het mooiste stuk kust van de Costa Brava met hoge kliffen, de mooiste baaien en de meest pittoreske vissersdorpjes. De eerstvolgende baai  Sa Riera is met een flinke wandeling vanaf het strand van Playa de Pals te bereiken.
Na Sa Riera liggen nog tientallen kleine en grotere baaien zoals Sa Punta, Cap sa Sal, Aiguafreda, Fornells de Mar, Aiguablava, Tamariu enzovoort. Golfers kunnen terecht op 1 van de 3 prachtige golfbanen.  Deze omgeving is bij uitstek geschikt om te genieten van het echte Spaanse leven. Verse vis en een lekker glaasje vino!
Om Travelbits.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.     SLUITEN
iDeal logo - online betalen