Online inchecken

Stoelreservering
 

Transavia
 
Transavia.com biedt, op de meeste bestemmingen, de mogelijkheid om vanaf 3 weken voor vertrek tot uiterlijk 48 uur voor geplande vertrektijd van de vlucht tegen een vergoeding een stoel te reserveren. U kunt hier controleren of stoelreservering voor u mogelijk is. Let op: het reserveren van een stoel is geen check-in!

U gebruikt hiervoor het volgende referentienummer (u vindt uw reserveringsnummer bovenaan de ontvangstbevestiging die u direct na boeking van ons per email ontvangen heeft):
 
- Neckermann: uw 8 cijferige reserveringsnummer
- De Jong Intra: uw 6 cijferige reserveringsnummer
- Corendon: uw 7 cijferige reserveringsnummer

n.b. Soms lukt het niet om in te loggen of de stoel te reserveren. Dit kan worden veroorzaakt door een technisch probleem bij Transavia of bv. dat een vlucht pas later wordt "opengezet". Probeert u het dan later nog eens. Deze stoelreserveringen zijn een service van Transavia aan u als klant en gaat buiten Travelbits en de uitvoerende touroperator om. Klachten omtrent stoelreservering, het bijboeken van bagage of online inchecken dient u derhalve rechtstreeks bij Transavia in te dienen.

Onur Air
 
Onur Air biedt de mogelijkheid om vanaf 21 dagen tot 4 dagen voor vertrek tegen betaling een stoel te reserveren voor zowel de heen- als terugvlucht. U kunt hier uw stoel reserveren.
 
Procedure:
 
- Uw 8-cijferige reserveringsnummer dient te worden ingevoerd (u vindt uw reserveringsnummer bovenaan de ontvangstbevestiging die u direct na boeking van ons per email ontvangen heeft)
- Het vermelden van vertrekdatum en/of terugvluchtdatum
- Er dient een stoel gereserveerd te worden voor zowel de heen- als voor de terugvlucht
- Betaalde stoelreservering is mogelijk vanaf 21 dagen tot 4 dagen voor vertrek, daarna niet meer
- Er kan alleen betaald worden met Visa Card of Mastercard
 
Veel gestelde vragen over het reserveren van een stoel vindt u hier.
 
Internet check-in
 
 
Lees onderstaande informatie zorgvuldig voordat u gebruikmaakt van internet check-in.

U kunt alleen gebruik maken van de internet check-in indien u vliegt met Transavia, Sunweb XL Airways, KLM, Corendon Dutch Airlines of Corendon Airlines. Op uw tickets kunt u dit herkennen door de letters HV (Transavia), GXL (Sunweb XL Airways), KL (KLM), CND (Corendon Dutch Airlines) of CAI (Corendon Airlines). U kunt alleen vanaf 24 uur (Transavia, Sunweb XL, Cortendon Dutch Airlines en Corendon Airlines) of vanaf 30 uur (KLM) van te voren tot 5 uur voor vertrek gebruik maken van de internet check-in. Daarna is het alleen nog mogelijk om in te checken op de luchthaven.

Transavia
 
Inchecken via internet in 4 eenvoudige stappen:
 1. Vul uw naam, bevestigingsnummer en vluchtnummer in.
 2. Selecteer de passagiers die u wilt inchecken. Belangrijk: Wilt u voor alle reizigers de stoelkeuze wijzigen? Vink deze dan allemaal aan! Daarna kiest u per passagier een nieuwe stoel. Het is niet mogelijk om per passagier in te checken, u moet in één keer alle passagiers inchecken. Ook kunt u slechts één keer de stoelen wijzigen.
 3. U heeft al stoelen toegewezen gekregen. Deze kunt u accepteren of per passagier de stoel(en) wijzigen.
 4. Print uw instapkaart(en).
Voor het printen van uw instapkaart is Acrobat Reader (versie 6.x of hoger) nodig. Download Acrobat Reader.
 
U gebruikt hiervoor het volgende referentienummer (u vindt uw reserveringsnummer bovenaan de ontvangstbevestiging die u direct na boeking van ons per email ontvangen heeft):
 
- Neckermann: uw 8 cijferige reserveringsnummer
- De Jong Intra: uw 6 cijferige reserveringsnummer
- Corendon: uw 7 cijferige reserveringsnummer
 
 
LET OP! :

Charter passagiers kunnen tijdelijk geen Internet Check-In doen en kunnen in onderstaande periode alleen op de airport inchecken:

 • Rotterdam/Den Haag Airport (RTM): vanaf 12-03-2014 tot 02-04-2014
 • Eindhoven Airport (EIN): vanaf 19-03-2014 tot 02-04-2014
Stoel wijzigen
Soms kunt u zelf de toegewezen stoel niet wijzigen, omdat Transavia al de meest geschikte stoel voor u heeft gereserveerd. U kunt uw stoel niet wijzigen als:
 • u met een baby of kinderen reist
 • u mindervalide bent of met een rolstoel reist
 • u assistentie nodig hebt of medische bagage bij u hebt
 • u met een huisdier (waaronder een blindengeleidehond) in de cabine reist
 • uw kind alleen reist

  U kunt wel uw instapkaart(en) printen.
Corendon Airlines & Corendon Dutch Airlines
 
Inchecken via internet in 5 eenvoudige stappen (alleen indien uw vluchtnummer begint met CAI of CND, u gebruikt hiervoor uw 7-cijferig reserveringsnummer):
 1. Selecteer uw vluchtdatum en voer uw reserveringsnummer in (u vindt uw reserveringsnummer bovenaan de ontvangstbevestiging die u direct na boeking van ons per email ontvangen heeft)
 2. Selecteer de passagiers die u wilt inchecken
 3. Selecteer de zitplaatsen voor de passagiers
 4. Vul uw contactgegevens in
 5. Print uw instapkaart
Voor het printen van uw instapkaart is Acrobat Reader (versie 6.x of hoger) nodig. Download Acrobat Reader.
 
 
LET OP! Voor vluchten naar Israël is het helaas niet mogelijk om online in te checken.
 
KLM
 
 
Voor de KLM-vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek via de site van KLM inchecken met behulp van uw pnr-nummer. Deze bestaat altijd uit een combinatie van 6 cijfers en letters en kunt u terug vinden op uw ticket. Deze internet check-in is niet verplicht. U kunt ook op Schiphol inchecken. De internet check-in wordt door KLM verzorgd. Travelbits heeft hier geen invloed op.
 
 
Voor het printen van uw instapkaart is Acrobat Reader (versie 6.x of hoger) nodig. Download Acrobat Reader.
 
 
 
 
 
Sunweb XL Airways
 
 
Via enkele eenvoudige stappen checkt u uzelf en uw eventuele reisgenoten in, kiest u een stoel en print u de instapkaarten uit. Op de luchthaven hoeft u niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie en alleen nog maar uw bagage af te geven bij de zogenaamde baggage drop off van XL Airways, deze zal zich bevinden naast de incheckbalie van Xl Airways. Online check-in is niet mogelijk voor vluchten vanaf Eindhoven en Weeze. Let op, u moet naast uw instapkaarten ook uw tickets meenemen naar de luchthaven die u van ons ontvangen heeft. Vanzelfsprekend is deze internet check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie. Indien voor uw vlucht internet check-in mogelijk is, ontvangt u hierover 2 dagen voor vertrek een mail. Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. De internet check-in wordt volledig verzorgd door XL Airways. Travelbits heeft hier geen invloed op.
 
Voor het printen van uw instapkaart is Acrobat Reader (versie 6.x of hoger) nodig. Download Acrobat Reader.
 
 
 
Disclaimer
Transavia, Sunweb XL Airways, KLM & Corendon Airlines doen er alles aan om u ook daadwerkelijk de door u geselecteerde stoel te geven. Aan uw stoelselectie kunnen echter geen rechten worden ontleend. De stoelvoorkeur die u aangeeft tijdens internet check-in is dus altijd onder voorbehoud. De reden hiervoor is dat het cabinepersoneel, onder leiding van de purser, altijd verantwoordelijk is en blijft voor de uiteindelijke stoelindeling. Met name in het kader van de vliegveiligheid kan het nodig zijn om de stoelindeling aan te passen. Voor vragen over het online inchecken of het reserveren van een stoel dient u zelf contact op te nemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij.
Om Travelbits.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.     SLUITEN